Menu zimowe

Żegnamy się z menu świątecznym i w nowy rok wchodzimy ze znanym Wam już menu zimowym 🙂

Na śniadanie polecamy nasz sezonowy omlet z jabłkiem, pomarańczą i cynamonem. Apetyt zaostrzą Wam placki gryczane z wędzonym jesiotrem i kwaśną śmietaną, podpłomyk z bekonem lub pasztet z kaczki. W te chłodne dni idealnie rozgrzewające będą zupy: żurek na domowym zakwasie, zupa rybna i codziennie inna zupa dnia 🙂

Na drugie danie polecamy domowy makaron tagliatelle z kaczką i sosem jabłkowo-kaczym lub coś lżejszego czyli makaron z cukinii i marchewki z warzywnym sosem a’la bolognese. Prawdziwym głodomorom proponujemy gulasz z dzika, stek z polędwicy wołowej albo suma duszonego w warzywach z puree chrzanowym.

Idealnym zwieńczeniem takiej uczty będzie ciasto marchewkowe lub brownie z mąki żytniej z gałką lodów waniliowych.

Zapraszamy!

Zobacz także...