Wreszcie przyszedł wyczekiwany przez wszystkich okres w roku, nie tylko najbardziej słoneczny, ale też pełen świeżych, aromatycznych warzyw i owoców. Młode ziemniaki, marchew, pomidory, rabarbar, agrest no i oczywiście SZPARAGI!
Możecie zacząć swoją szparagową ucztę już od śniadania, czyli omleta z pokrzywą, szparagami, pomidorami i cebulą. Na przystawkę klasyk – szparagi z rumianą bułką lub masłem lub zupa szparagowa z ziemniakami i koprem. Szparagów nie zabraknie w lekkiej sałatce z kozim serem, rukolą, szynką dojrzewającą i sosem orzechowym. Znajdziecie je też w risotto z koperkiem czy makaronem tagliatelle nero z rakami. W tym menu nie mogło zabraknąć też szparagów z jajkiem w koszulce, młodą marchwią i cukinią, ziemniakami i orkiszowym beszamelem. Na deser tarta bezowa z rabarbarem lub z kremem śmietankowym z owocami i jesteśmy w domu! 😊