Czas na szparagi!

Nareszcie doczekaliśmy się naszego ulubionego menu – szparagowego! Jest to krótki sezon, dlatego chcemy go w pełni wykorzystać.

Na śniadanie oprócz tradycyjnej jajecznicy możecie zjeść omlet ze szparagami i pokrzywą.  Jako przystawkę czy dodatek do sałatki proponujemy podpłomyki, w wersjach wytrawnych i słodkich. Nie mogło  zabraknąć  risotta szparagowego czy sałatki z kozim serem, szynką dojrzewającą i oczywiście szparagami. Prawdziwym smakoszom proponujemy szparagi z rumianą bułką, aromatyczną zupę szparagową z koprem albo  szparagi z jajkiem w koszulce i beszamelem. Ale bez obaw, nie tylko szparagi nam w głowie. Tym z Was, którzy wolą tradycyjne potrawy polecamy nasze ręcznie robione pierogi z cielęciną, ze szpinakiem, sajgonki z warzywami, ragout cielęce lub udko z królika z polentą i młodymi marchewkami.

Wiosna to nie tylko szparagi ale i rabarbar! Możecie go u nas znaleźć w kruchej tarcie z bezą czy w crumble z kruszonką na ciepło. A dla tych, którzy wolą zdrowsze desery, mamy nasze tarty bez mąki, jajek i cukru.

 

 

Zobacz także...